Het paard Kipardie


    

Kipardie is een echte moeder, ze is dol op kleine wezens. Kleine hondjes, poesjes, mensenbabies, ze vindt het geweldig. Eens stak ze haar snoet in een kinderwagen om eens lekker de geur op te snuiven. Met haar grote bolle lichaam heeft ze de uitstraling van moeder aarde zelf.

Ook kan Kipardie de clown uithangen. Zo kijkt ze hoe we daar op reageren. Ze houdt van een geintje.

Kipardie woont met haar paardenvriendinnen in de wei. In de winter, als de wei te nat wordt, staat ze met de anderen in een ‘paddock’, een soort zandbak waar ze lekker kan rollen en een schuilhok om in te schuilen voor de regen.

Kipardie is een soort Moeder. Op haar leer je zitten en vertrouwen krijgen. Ze is een levende sofa, een schommelend bedje. Als je wiebelt in draf, voelt ze dat gelijk en gaat ze weer stappen. Sterk is ze ook, met ze tweeën op haar rug is voor haar geen punt. Maar eigenwijs is ze ook, ze doet niet zomaar wat je van haar vraagt. Ze vindt dat je het krachtig én aardig moet vragen, en anders doet ze het niet en speelt ze voor standbeeld. Pas als je door haar pantser breekt, en heeeeel krachtig optreedt, dan stapt ze wel weg, met een uitdrukking op haar gezicht van; oooooh, bedoel je dat ik moet gaan stappen.. sjég dat dan gewoon….

Dat is heel goed als je wilt leren hoe je krachtiger over moet komen, dat kun je van Kipardie heel goed leren. En je kunt van Kipardie heel goed leren om de voltige en balansoefeningen te doen, vanwege haar brede en sterke lijf.

Maar alles heeft altijd twee kanten. Ook als je het al heel goed vraagt, geeft ze soms geen sjoege. Dat is moeilijk, soms is Kipardie gewoon een beetje een Diva. Alleen de glamour make up ontbreekt. Het is een hele klus om Kipardie de leiding te bieden die zij accepteert. Kennelijk heeft ze heel erg krachtige leiding nodig, en anders trekt ze een muur op.  Van Pardie leer je hoe je je krachtiger kunt manifesteren. 

 
 
Design by Expressive